On ihan unohtunut tiedottaa että Sara osaa jo kävellä ja puhuukin jo aika monta sanaa.

Tänään käveli mun luo käsi ojossa kun olin neulomassa (joo kröhöm hartiat ON kipeät ei vaan osaa olla tekemättä ...) ja totesi "Äppy" en eka ymmärtänyt vaan kun sanoi uudelleen "Äppy.äppy" käsi pystyssä niin johan ymmärsin :LÄPSY! :) 

Muutenkin ymmärtää ihan valtavasti, ruuasta ei meillä  kannata puhua ennen kuin se on oikeesti jo lautasella valmiina neiti on salaman keittiössä kun kuuleekin sanan ruoka/puuro/syömään.

 Minjaa halii päivittäin ja tuumaa  "aaai sissssssiiii" yks aamu Minja vinkuessa pukemisessa jotain turhaa, tuumasi "ikkee, aaai siissssii" ja meni halaamaan.

Kovin touhukas on muutenkin, hoitaa nukkeja, yrittää pukea vaatteita, auttaa ruokakassien purkamisessa, pyykkikoneen tyhjäämisessä, vie vaippansa roskiin/pyykkiin ja jopa monesti valitsee itse uuden tilalle. Ja mummilassa kävi potallaki, pitäis vissiin ostaa kotio saman mallinen potta kun kotona ei tät tapahdu ikinä.

Muita sanoja: äiti, äitin tyttö, (äitintissi tosin jäänyt jo) isi,  sssssiiii (Minjasisko) pappa, ankka, heppa, ihahhaaa, keekä(kenkä), lakki nääkä (nälkä, "onko nälkä?" -om nääkä)

 aukkaa (=haukkaa), ikkee (itkee), eikkii (leikkii), antaa/anna, ottaa kukkuu, kiikkaa.