Tämä viikko (4.9- 10.9.) on kulunut siivousta suunnitellessa, no onhan sitä jo vähän toteutettukin.

Maanantaina oli kauppa - ja jumppapäivä. Minja totes aamu kuudelta ekan kerran  \"Tänään mennään jumppapaikalle!\" Ja no päivä menikin sitten sitä odotellessa. No käytiinhän me siellä kaupassa. Mä suunnittelin viikon ruokalistaa pitäis jostain löytää vaikka joku koulujen ruokalista mitä noudattaa että me syötäis välillä jotain muutakin kuin makaroonialaatikkoa tai kanaa ja riisiä...
Mä rohkaistuin illalla ajamaan autolla Raamikseen (iso tuuletus, enpä oo ajanutkaan meiän autolla kun Vappuna viimeksi). Oli mukava ilta, meitä oli neljä puhuttiin asiaa ja sopivasti asian vierestä.

Tiistaina oltiin ihan kotosalla ja alettiin toteuttaan siivoussuunnitelmaa, aloitus keittiöstä.  Tuntuu vaan että sitä mukaan kun siivoaa niin sotku vaan lisääntyy. Minja yllätti ja nukkui yli seittemään! Vissiin tää vesisade. Sarakin nukkui parvekkeella neljä tuntia!


Keskiviikko - kerho ja saunapäivä.
Minja ei ois aamulla malttanut jättää leikkejä kesken. Mutta sitten oli innoissaan kun pääsi rattaisiin \"minne mennään, mennäänkö kirkkoon kerhoon? siellä soittaa kissat!\"
No ei  soittaneet kissat, mutta paljon oli suht samanikäisiä kavereita  meille kaikille, Minjalle, Saralle ja äitille. Näyttää olevan aika yleinen ikäero tuo n. 2,5vuotta... Ja tuntuu että nyt kesällä on syntynyt paaaljon vauvoja. Minjasta mukavinta oli leikit ja ankkalaulu, äitistä se kun oli seuraa ja vaihtelua,  Sarasta mukavinta tais olla nukkuminen :).

Illalla isi yritti livistää yksin saunaan vaan ei onnistunut niin otti Minjan mukaan. Minjan saunakeskustelua \"Minjalla on pimpi\" Isi: \" juu niin on.\" Minja: \"isilläkin on pimppi\" Isi: \"ei isillä ole, isillä on pippeli\" Minja hetken hiljaisuuden jälkeen \"Isillä on pimpelipompeli\".

"Teemu väsyttääkö sua, mee sänkyyn nukkuun jos väsyttää"
"Ei mua väsytä mä katon tässä telkkaria..."
182344.jpg

Torstai toivoa täynnä.
Siivousoperaatio on edennyt eteiseen asti. enää siis olkkari ja makkari.
Iltapäivällä mentiin Hennan ja Eerikan luo kylään. Tytöillä oli loistavat yhteiset ja erilliset leikit. Kovasti juttelivat, selvästi oli taas ollut ikävä. Ittellä vähän unelias olo jotenkin jatkuva olotila kun nukkumiset=torkkumista.  Mukavaa  oli ja  kalasoppa&käärötorttu oli hyvää.
Kyläily venyi vähän pitkälle ja kotimatkalla Minja vähän testaili äitiä ja lähti juoksemaan omille teilleen. Kotonakin piti temppuilla iltapalalla niin että lopulta joutui pois pöydästä ja sekös neitiä suututti. Otettiin sitte ihan kunnon ottelua että mitä saa tehdä ja mitä ei. Muutenkin tällä viikolla on ahkerasti opeteltu \"saisinko\" sanan käyttöä, ja mitä tarkoittaa jos äiti sanoo \"ei saa/ei\".

Minja osallistuu siivoukseen, kunnon siivojan asu :)
183899.jpg


Sara mietiskelee päikkäreiden jälkeen
183898.jpg

Perjantai
Aamun saavutus: olohuoneen lattia raivattu imurointia varten! ja Minjan huoneesta lelut laatikoissa (toistaiseksi) . Iltapäiväksi oli taas kyläilyä, Sainan ja Emman luokse. Emma on oppinut kävelemään, tosi suloista ja vierastamaan (ei niin suloista). Jotenki hauskaa kun Minja hoiti Emma kuin pientä vauvaa ja Emma sitten taas hoiti Saraa. Asunnoista puheltiin. Kova muuttokuume mulla, Esan ja Sainan pihapiirissä on myynnissä yks rivariasunto,taitaa vaan ollla jo valmiiksi liian pieni meille niin ehkä se siitä sitten. On vaan nuo aunnot kaupunkialueella hinnoissaan, vaan jos muutettais vaikka Haukiputtaalle niin samalla hinnalla millä täällä saa rivarikolmion niin siellä saiskin jo hehtaarin tontin ja talon ja piharakennukset siihen päälle.

Lauantai
Yö oli levoton, Minjalle nous lämpöä. Ei sitä paljon 37.4. mut just sen verran että ei tohdi lähteä ulos mutta neidillä riittää virtaa. Ihme kyllä oon saanut aika hyvin kirjoteltua tätä tarinaa siitä huolimatta. Tosin miljoonan keskeytyksen kanssa tietysti. Pistän kaikki kirjoitus virheet ja sana mokat sen syyksi.  Sara nukkuu aamupäiväuniaan parvekkeella, Minja pelailee nukkevauvan kanssa muistipeliä <3 ja mun varmaan pitäis kehittää meille kohta jotain ruokaa ja  laittaa päivä vaatteet päälle kun Minjankin siihen patistin. Tän päivän suunnitelmissa - siivouksen jatkaminen ja leipomusten alottelu. jos nyt eka sais ne vaatteet päälle...

183897.jpg